Over Ons

 
 

In 2000 kwamen een aantal leden van de ouderraad en de natuurouders van basisschool De Wegwijzer in Landgraaf met het idee om als school tijdens de carnaval mee te lopen met de optocht. Al snel kreeg het idee meer steun met als gevolg dat wij in 2001 voor de eerste keer mee liepen. Het begon allemaal heel basic met vuilniszakken als pakjes en bedrijfsbusjes waar het geluid op werd gemonteerd. In de daar op volgende jaren werd  het echter steeds professioneler.  Er werden echte pakjes gemaakt en we kregen de beschikking over een heuse boerenkar welke voor de gelegenheid omgetoverd werd tot prins- en prinsessenwagen. Op deze wagen mochten dan de schoolprins- en prinses plaats nemen. Om de leden, waarvan de kinderen niet meer op de basisschool zaten, de gelegenheid te geven om lid te blijven hebben wij in 2007 besloten om als C.V. Misj Masj verder te gaan. Onze vereniging bestaat op dit moment uit 65 leden en trekt nog steeds mee in de optochten van Ubach over Worms en Landgraaf. Elk jaar weer lukt het ons om, dankzij de inzet van de leden, in de prijzen te vallen als groep of wagen of met zowel groep als wagen. Als je op geschiedenis klikt kun je een overzicht zien van de verschillende pakjes en wagens die vanaf 2001 gemaakt zijn.


 

Buiten het samen werken aan kleding of wagen en het mee lopen van optochten gaan wij ook nog als groep naar een aantal activiteiten die plaatsvinden in onze Narrentempel De Residentie (o.a. prinsenproclamatie, herreavond, gala, receptie, kindercarnaval, optochtbal en het “letste oambal”). Ook neemt een groot gedeelte van onze groep deel aan de jaarlijks door CV De Pänkes georganiseerde wandeling naar Wittem.

Heb je interesse om je bij ons aan te sluiten? Stuur ons een mail met telefoonnummer en wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen.